Jordgubbstider, hej, hej, jordgubbstider...
Det finns säkert de som hävdar att jordgubbar klarar sig väldigt bra på egen hand. Att de är sig själva nog liksom. Och ja - jag är böjd att hålla med. Men ändå inte. För varför nöja sig med jättegott om det kan bli jättegodast?
Mitt allra hetaste tips – oavsett om du serverar gubbarna i en skål med lättvispad grädde, på en len pannacotta eller en maffig tårta – är ljuvliga Brachetto d 'Acqui, nr 6260, 89 kr. En halvflaska intensivt rosa, nästan rött, pärlande sommargodis från Piemonte i Italien. Lätt, friskt och med massor av söta röda bär och frukter i såväl doft som smak. Alkoholhalten är förhållandevis låg vilket jag tycker är ganska trevligt om man vill servera vinet till exempelvis tårta.
Brachetto d 'Acqui finns i ordinarie sortiment, men inte i alla butiker så se till att beställa några dagar i förväg!